L'EQUIP
Catherine Metayer
Direcció musical

CURRICULUM

 

Inicia la seva formació vocal de ben petita quan entra a formar part del Cor de la Catedral d’Angers.

El contacte permanent amb el cant i la música li desperta la vocació musical que la condueix a realitzar i superar brillantment els estudis de solfeig, de flauta travessera al Conservatori d’Angers.

En el Conservatori Nacional de la Regió de Nantes realitza els seus estudis de piano i de cant i rep per aquesta disciplina el 1er premi  amb felicitació especial del jurat.

Llicenciada en musicologia a la facultat de Tours segueix igualment cursos de formació vocal i de direcció d’orquestra a Alemanya i a Anglaterra.

L’any 1979 crea el cor Les Petits Chanteurs du Val de Chézine, cor de nois i noies. L’any 1985, l’adjunt a la cultura de la ciutat de Nantes, Sr. Dominique Pervenche li encarrega la tasca de crear el Cor de nois Les Petits Chanteurs de Nantes, que, en un temps rècord de cinc anys obté un gran prestigi i un reconegut nivell internacional. Participen en representacions operístiques de l’Opera de Nantes sota la direcció musical i d’escena de noms tan prestigiosos com Marc Soustrot, Victorio Negri, Nicolas Joel, en progrmaes de televisió i a l’Orquestra Des Pays de la Loire i en el Festival Internacional de Cors d’Infants de la Ciutat de Nantes, on obté el 1er. Premi de Música Contemporània i 3er. Gran premi del Concurs.

Catherine Metayer continua la seva formació prop de professors de renom en el món dels cors d’infants professionals com son, Edward Higgingbottom (The New College Oxford), Schmitt Gaden (Tolzer Knaben Chor), James Litton (American Boy’s Choir), Petr Eben (compositor txec).

L’any 1991, és requerida pel Principat d’Andorra per crear i formar el Cor dels Petits Cantors d’Andorra, tasca difícil, en els seus inicis, per la manca de tradició de cors d’aquestes característiques. Els resultats no es van fer esperar, pel que les entitats polítiques del moment nomenen el Cor dels Petits Cantors, com a Cor Nacional.

El Cor ha realitzat gires arreu del món com a digne ambaixador musical d’Andorra. Aquestes joves veus s’ha pogut sentir a diferents indrets d’Espanya i França, on van poder actuar a la seu de la Unesco a París. També han viatjat per Portugal, Itàlia, Àustria, Liechtenstein, Mònaco, Suïssa, Bèlgica, Malta, Canadà, Estats Units, on van poder actuar a la seu de la ONU. També han actuat a l’Illa de Guadalupe i a Sardenya. 

El Cor ha acompanyat Montserrat Caballé, Jaume Aragall, que l’apadrinà, i ha cantat amb les orquestres d’Ignasi Yepes, a Lorca, del Capitole de Toulouse, dels Pays de la Loire, la de David d’Angers, amb l’orquestra de Montpellier, i amb l’ONCA Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra.

També han estat rebuts, escoltats, i felicitats per en Ireneu Segarra al sí mateix de l’escolania de Montserrat, i van ser per Les petits chanteurs de Saint-Marc (Chicos del Coro) dirigits des del 1986 por Nicolas Porte a cantar en un concert memorable a la Basílica Notre-Dame de Fourvière de Lyon.

Catherine Metayer ha sigut membre del jurat mentre ha durat el Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé.

També ha rebut importants condecoracions:

Nicolas Licciardi
Pianista

CURRICULUM

 

Comença els estudis de piano a l’edat de 6 anys a Bourg-Madame, i després  a l’Escola Marguerite Long i al Conservatori Nacional  Regional  de Tolosa.

A ls 11 anys obté el primer premi  virtuositat del Concours Musical de Francia.

Segueix masterclasses de V. Yankoff, F. Clidad, A. Queffelec, J. Rouvier, L. Cabasso, A R El Bacha.

Despres de la medalla d’or, és admès al Conservatori Nacional Superior de Mὑsica de Paris a la classe de G. Pludermacher i C. Desert on obtè el premi (TB) al 2007. Es perfeccciona amb V. Coq, pianista del trio Wanderer.

En el marc de « Joves Talents » dóna diversos concerts a Paris.

Actua com a solista i cambrista al Festival d’Hix a Cerdanya, amb el quartet  Parisii, el violoncel.lista X. Phillips, el violonista Da Min Kim, participa al Festival de Prades, al Festival de Saillagouse amb el quartet GlinKa , al Festival AMusikenvignes, al Festival Cambra Romanica d’Andorra amb en Jordi Albelda, jove violoncel.lista andorrà molt talentós, i també amb divers conjunts de musica de cambra.

Acompanya regularment  la Capella Santa Maria de Puigcerdà, el Cor de Camilleres de Saillagouse , el Cor de Carol en Musica i  el Cor Transfronterer de Cerdanya.

Es el pianista del Cor dels  Petits Cantors d’Andorra, del Cor de les Valls d’Andorra, de la Capella Santa Maria de Puigcerdà i del Cor Transfronterer de Cerdanya.

Rebeca Ballestar
Professora de Llenguatge Musical

CURRICULUM

 

Professora de Llenguatge Musical dels Petits Cantors d'Andorra. 

 

Neix el 3 d'abril de 1988 a Barcelona. Inicia els seus estudis als 6 anys al Conservatori Professional de Música de Badalona on va estudiar violí, piano i flauta de bec. 

Ha rebut consells de violinistes com Joan Orpella, Anna Beget, Gonçal Comelles i Marco Fiorinni. 

 

Actualment forma part de l'Orquestra Simfònica Simfonova i l'Orquestra Barcelona Filharmonia. Ha tocat sota la direcció d'Alfons Reverté, Mark Friedhof, Manel Valdivieso, Daniel Antolí, entre d'altres. 

 

Ha tocat en diversos països europeus i participat a diversos festivals musicals així com enregistrat anuncis i concerts televisius. 

 

Llicenciada en Magisteri Musical per la Universitat de Barcelona i Màster en Dificultats d'Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge  per la Universitat Oberta de Catalunya. Amplia la seva formació fent cursos de Rítmica Jaques Dalcroze i relacionats amb el món de l'educació. 

 

Ha desenvolupat la carrera pedagògica  com a professora de música en centres d'educació primària de la Generalitat de Catalunya i en escoles de música de Barcelona i Andorra.  Des de 2017 és professora de violí, piano i llenguatge musical a l'Institut de Música d'Andorra la Vella.