ALTRES ACTUACIONS
ALTRES ACTUACIONS
NOTÍCIES DE PREMSA
NOTÍCIES DE PREMSA
NOTÍCIES DE PREMSA
ALTRES ACTUACIONS
EL NOSTRE REPERTORI
EL NOSTRE REPERTORI
EL NOSTRE REPERTORI
LA FORMACIÓ DELS PETITS CANTORS: MÚSICA I VALORS
L'EQUIP
Jordi Sabata Freixa
Direcció musical
Nascut a Berga el 1983, és Enginyer Tècnic en telecomunicacions, Especialista en administració electrònica, Grau Superior en interpretació de cant clàssic i Màster en gestió cultural. És en l’àmbit musical en el qual ha desenvolupat més intensament la seva tasca. Ha estat alumne de Xavier Sabata, Margarida Lladó, Assumpta Mateu, Lynne Dawson, Lambert Climent i Ofèlia Sala i ha treballant també amb mestres com Francisco Poyato, Alan Branch, David Bowman o Malcolm Martineau.
En el camp solista, ha interpretat en diverses ocasions obres com el Rèquiem de Brahms, de Fauré, de Saint-Saëns o Mozart, el Magnificat de Bach així com també diverses cantates, i obres contemporànies actuant en sales de concert com l’Auditori o el Palau de la Música Catalana. Va ser guardonat en diverses categories amb els premis Mestre Blanc o al concurs per joves cantants de l’Associació Catalana de Professors de Cant. També va obtenir les beques de la Fundació Anna Riera i la Fundació Victòria dels Àngels i va ser escollit per realitzar el programa de joves talents New Generation Program del festival de lied Life Victoria de la Fundació Victòria dels Àngels. Com a cantant de cor ha estat membre de la plantilla del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana gràcies al qual ha pogut treballar amb directors de reconegut prestigi com Marc Minkowski, Esa-Pekka Salonen, Frans Brüggen o René Jacobs i amb orquestres com la London Symphony o Les Musiciens du Louvre, entre d’altres.
Tot i la seva formació eclèctica ha dedicat bona part del seu temps a la gestió i actualment dirigeix l’Institut de Música d’Andorra la Vella. Prèviament va ser secretari acadèmic de l’Escola Municipal de Música de Berga i del Conservatori de Música dels Pirineus on també va exercir de professor de cant, cor i banda. En el camp de la direcció, ha dirigit, entre d’altres, obres com els Rèquiems de Mozart, Fauré o Rutter, l’Stabat Mater de Haydn o l’estrena a Espanya de la versió original del Rèquiem de l’autor gal·lès Karl Jenkins. Ha dirigit formacions com o l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 o l’Orquestra del Teatre Instrumental participant en festivals com el Festival de Música Antiga dels Pirineus. Com a director de banda, ha actuat diverses vegades a la Fira Mediterrània i ha estat director musical de l’espectacle Ecos de la Patum realitzat conjuntament amb el grup de teatre Comediants sobre la festa Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. És director dels Petits cantors des del gener del 2022.
Fora de l’àmbit musical ha dedicat temps a la investigació històrica amb diversos treballs com, per exemple, la troballa de les partitures més antigues que es conserven de la Patum de Berga. Així mateix, també ha exercit funcions en el camp polític com a regidor de l’Ajuntament de Berga i vicepresident del Consell Comarcal del Berguedà. En l’àmbit associatiu, ha format part de la Junta d’Òmnium Cultural del Berguedà, ha estat membre de la Junta de la Fundació del Casal d’Europa del Berguedà, ha estat col·laborador de Ràdio Berga, és col·laborador de Televisió del Berguedà, ha col·laborat habitualment amb la formació de Banda de la Cobla Ciutat de Berga o també ha estat membre la Polifònica de Puig-reig.
Nicolas Licciardi
Pianista
CURRICULUM
Comença els estudis de piano a l’edat de 6 anys a Bourg-Madame, i després a l’Escola Marguerite Long i al Conservatori Nacional Regional de Tolosa.
A ls 11 anys obté el primer premi virtuositat del Concours Musical de Francia.
Segueix masterclasses de V. Yankoff, F. Clidad, A. Queffelec, J. Rouvier, L. Cabasso, A R El Bacha.
Despres de la medalla d’or, és admès al Conservatori Nacional Superior de Mὑsica de Paris a la classe de G. Pludermacher i C. Desert on obtè el premi (TB) al 2007. Es perfeccciona amb V. Coq, pianista del trio Wanderer.
En el marc de « Joves Talents » dóna diversos concerts a Paris.
Actua com a solista i cambrista al Festival d’Hix a Cerdanya, amb el quartet Parisii, el violoncel.lista X. Phillips, el violonista Da Min Kim, participa al Festival de Prades, al Festival de Saillagouse amb el quartet GlinKa , al Festival AMusikenvignes, al Festival Cambra Romanica d’Andorra amb en Jordi Albelda, jove violoncel.lista andorrà molt talentós, i també amb divers conjunts de musica de cambra.
Acompanya regularment la Capella Santa Maria de Puigcerdà, el Cor de Camilleres de Saillagouse , el Cor de Carol en Musica i el Cor Transfronterer de Cerdanya.
Es el pianista del Cor dels Petits Cantors d’Andorra, del Cor de les Valls d’Andorra, de la Capella Santa Maria de Puigcerdà i del Cor Transfronterer de Cerdanya.
Rebeca Ballestar
Professora de Llenguatge Musical
CURRICULUM
Professora de Llenguatge Musical dels Petits Cantors d'Andorra.
Neix el 3 d'abril de 1988 a Barcelona. Inicia els seus estudis als 6 anys al Conservatori Professional de Música de Badalona on va estudiar violí, piano i flauta de bec.
Ha rebut consells de violinistes com Joan Orpella, Anna Beget, Gonçal Comelles i Marco Fiorinni.
Actualment forma part de l'Orquestra Simfònica Simfonova i l'Orquestra Barcelona Filharmonia. Ha tocat sota la direcció d'Alfons Reverté, Mark Friedhof, Manel Valdivieso, Daniel Antolí, entre d'altres.
Ha tocat en diversos països europeus i participat a diversos festivals musicals així com enregistrat anuncis i concerts televisius.
Llicenciada en Magisteri Musical per la Universitat de Barcelona i Màster en Dificultats d'Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge per la Universitat Oberta de Catalunya. Amplia la seva formació fent cursos de Rítmica Jaques Dalcroze i relacionats amb el món de l'educació.
Ha desenvolupat la carrera pedagògica com a professora de música en centres d'educació primària de la Generalitat de Catalunya i en escoles de música de Barcelona i Andorra. Des de 2017 és professora de violí, piano i llenguatge musical a l'Institut de Música d'Andorra la Vella.